fbpx

Εγκυκλοπαίδεια Υγείας

 

Τα παιδιά μας και οι αλλεργίες από στρώματα και χαλιά

Σύμφωνα με έρευνες και αναφορές που έχουν γίνει από το “Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο” (του Εργαστηρίου Ακαρολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας,) αλλά και από γνωστά πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, υπάρχουν τρία είδη ακάρεων της οικογένειας Pyroglyphidae, τα οποία ευθύνονται για μια σειρά από παθήσεις που συναντώνται σε ενήλικες και παιδιά.

Τα είδη αυτά είναι τα Dermatophagoides farinae, D.pteronyssinus και Euroglyphus maynei και θεωρούνται ως τα πλέον υπεύθυνα για τα εξής:

  • αλλεργικό άσθμα
  • αλλεργική ρινίτιδα
  • αλλεργική επιπεφυκίτιδα
  • έκζεμα
  • βρογχικό άσθμα
  • δύσπνοια

Στο αναπνευστικό μας σύστημα εισέρχονται με την εισπνοή, την ώρα που «αιωρούνται». Οι ειδικοί τονίζουν χαρακτηριστικά ότι ο κίνδυνος δεν προέρχεται από το σώμα τους, αλλά από τα περιττώματά τους. Οι γιατροί κάνουν ειδικά test για να το αντιμετωπίσουν.

Ακάρεα και οικιακή σκόνη

Τα ακάρεα ζουν και αναπτύσσονται στην οικιακή σκόνη, που είναι ένα μείγμα υπολειμμάτων οργανικών και ανόργανων ουσιών (νεκρά επιδερμικά κύτταρα, φυτικές – ζωικές ίνες, μύκητες, γύρη και άλλες ύλες της σκόνης) και αποτελεί σημαντικό καταφύγιο εκτροφής τους. Η σκόνη των υπνοδωματίων κατέχει την πρώτη θέση, ιδιαίτερα εσωτερικά των κλινοστρωμάτων και των ταπέτων. Εκεί εναποθέτουν την αλλεργική ουσία «DERP-1» με μορφή περιττωμάτων, την οποία οι άνθρωποι εισπνέουν. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν ως 500.000 σωματίδια περιττωμάτων σε κάθε γραμμάριο οικιακής σκόνης. Εμφανίζονται κυρίως την άνοιξη, το φθινόπωρο αλλά και τον χειμώνα, όταν υπάρχουν μέτριες θερμοκρασίες και υψηλές υγρασίες. Η αντιμετώπιση των ακάρεων είναι περισσότερο προληπτική παρά θεραπευτική. Κοιμόμαστε μαζί με 2.000.000 Ακάρεα! Η αίσθηση ότι κοιμάται κανείς παρέα με τόσους «αόρατους οικότροφους» δεν είναι και η καλύτερη σκέψη για έναν ήσυχο ύπνο.

Καθαριότητα και αλλεργίες

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι μια αγγαρεία, ακόμη και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Αν, όμως, κάποιος υποφέρει από αλλεργίες, τότε οι οικιακές δουλειές μπορεί να είναι πραγματικά «κίνδυνος» για την υγεία του! Η ηλεκτρική σκούπα, το ξεσκονόπανο και τα λοιπά εργαλεία νοικοκυριού μπορούν να γίνουν «φονικά όπλα».

Τι μπορείτε να κάνετε

Εάν ο γιατρός σας ή εσείς πιστεύετε ότι υποφέρετε από την αλλεργία των ακάρεων της οικιακής σκόνης, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι ένας γενικός καθαρισμός του σπιτιού, ώστε να ελαττωθούν τα είδη που μπορεί να υπάρχουν. Αυτό βοηθάει να μειωθούν τα συμπτώματα σε μεγάλο βαθμό. Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, τότε πρέπει να ζητήσετε άμεσα τη βοήθεια επαγγελματιών! Η Biogeneralco ειδικεύεται στον βιολογικό καθαρισμό οικιακών και άλλων χώρων μέσω εξελιγμένης μεθόδου και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Επικοινωνήστε μαζί μας για την αποκατάσταση της ριζικής καθαριότητας του χώρου σας και της ποιοτικής καθημερινότητάς σας.

Μια προσφορά ενημέρωσης της εταιρείας Biogeneralco Μιχαλακόπουλος Παντελής.

Δ.Δ Μπλέτσα 8 – Κομοτηνή / Τηλ : 2531036663 – 6977916823

Υπηρεσίες Βιοκαθαρισμού Στρωμάτων – Χαλιών – Σαλονιών

(Απορρυπάνσεις από ακάρεα)

Υπηρεσίες Καθαρισμού και φύλαξης χαλιών

 

Καλέσε μας τώρα!