fbpx

Συχνές ερωτήσεις

 

1. Μπορεί ο καθένας να κάνει απολυμάνσεις, μυοκτονίες και απεντομώσεις;

Όχι. Η επιχείρηση που ασχολείται με απολυμάνσεις, μυοκτονίες και απεντομώσεις είναι υποχρεωμένη να έχει υπεύθυνο επιστήμονα και να της έχει χορηγηθεί «Άδεια καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους». Η άδεια έχει ισχύ για 5 χρόνια και μπορεί να ανανεωθεί, εφόσον εξακολουθούν να ισχύουν οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες χορηγήθηκε.

2. Ποιος θεωρείται «υπεύθυνος επιστήμονας»;

Ο υπεύθυνος επιστήμονας μπορεί να είναι Γεωπόνος, Χημικός, Χημ. Μηχανικός, Ιατρός, Κτηνίατρος, Φαρμακοποιός, Τεχν. Γεωπονίας (Φυτ. Παραγωγής, Ανθοκομίας και θερμοκηπιακών καλλιεργειών), Τεχν. Επόπτης Δημ. Υγείας. Η αρμόδια αρχή για την έκδοσή της άδειας, είναι η Δ/νση Προστασίας Φυτών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

3. Τι φάρμακα χρησιμοποιούνται;

Όλα τα βιοκτόνα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για χρήση σε κατοικημένους χώρους, όπως ορίζεται από τον νόμο.

4. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο;

Η εταιρεία BioGeneralco ακολουθεί μεθόδους σύγχρονης καταπολέμησης εντόμων δημόσιας υγείας και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται έχουν νέες δραστικές ουσίες. Τα εντομοκτόνα έχουν πολύ χαμηλή τοξικότητα για τα θηλαστικά (σχεδόν ατοξικά), είναι ακίνδυνα για τους κατοίκους – εργαζόμενους, άοσμα και στερούνται διαλύτη επομένως δεν λεκιάζουν και δεν διαβρώνουν τις επιφάνειες. Εντούτοις, θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι τα σκευάσματα, όσο ακίνδυνα και να είναι, θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα προσοχή. Πάντα να υπακούμε στις υποδείξεις – οδηγίες του υπεύθυνου επιστήμονα.

5. Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται είναι φιλικά προς το περιβάλλον;

Ναι. Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία μας έχουν νέες δραστικές ουσίες, οι οποίες διασπώνται στο περιβάλλον. Έχουν διπλή ή και τριπλή δράση και αποτελεσματικότητα σε όλους τους τύπους των επιφανειών, ακόμη και στις πορώδεις και ταχύτατη εντομοτοξική δράση. Ακόμα, παρέχουν πλήρες φάσμα δράσης, αντικαθιστώντας τις πολλαπλές εφαρμογές διαφορετικών σκευασμάτων. Δηλαδή, με τις νέες δραστικές ουσίες χρησιμοποιούμε μικρότερες ποσότητες φαρμάκων. Με την εφαρμογή από εξειδικευμένο συνεργείο, χρησιμοποιείται μόνο η κατάλληλη ποσότητα του φαρμάκου στα σημεία που είναι απαραίτητο.

6. Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται απεντόμωση;

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το πόσο συχνά πρέπει να γίνεται μία απεντόμωση. Ουσιαστικά εξαρτάται από την εποχή του χρόνου και από το πόσο επιβαρυμένος είναι ο χώρος. Τα έντομα παρουσιάζουν μέγιστη δραστηριότητα από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, αν όμως χειμώνας είναι ήπιος, τα έντομα θα παραμείνουν δραστήρια για μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Είναι αποδεδειγμένο πως χρειάζεται να γίνεται απεντόμωση τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο, για να διατηρείται ο πληθυσμός των εντόμων σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό όμως δεν είναι κανόνας, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται να γίνουν περισσότερες εφαρμογές το χρόνο, ιδιαίτερα όταν έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

7. Πότε μπορώ να καθαρίσω τον χώρο όπου έγινε απεντόμωση με ψεκασμό;

Τα περισσότερα εντομοκτόνα, άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο, διαλύονται στο νερό. Προτείνεται, λοιπόν, να προσέχουμε την πρώτη εβδομάδα μετά την εφαρμογή και να μην ξεπλένουμε τις ψεκασμένες επιφάνειες. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως τα βιοκτόνα σκευάσματα μπορούν να διατηρήσουν την εντομοτοξική τους δράση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δηλαδή, όσο περισσότερο καιρό παραμένουν στις επιφάνειες, τόσο το καλύτερο.

8. Έχουν δυσάρεστη οσμή τα νεκρά ποντίκια;

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί πάντοτε τρωκτικοκτόνα δεύτερης γενιάς. Δηλαδή, αιμολυτικά δολώματα, ενός γεύματος, που μειώνουν σημαντικά τη δυσάρεστη οσμή των νεκρών ποντικιών, αφού μουμιοποιούνται.

 

Καλέσε μας τώρα!