Απώθηση φιδιών, πουλιών και άλλων ζώων

Για την απώθηση φιδιών χρησιμοποιείται κατάλληλο απωθητικό σκεύασμα σε κοκκώδη  ή σε υγρή μορφή. Η μέθοδος εφαρμογής αποτελείται συνήθως από δύο φάσεις. Αρχικά το σκεύασμα τοποθετείται κατά θέσεις ή σε σχήμα Π περιμετρικά του χώρου που θέλουμε να προστατέψουμε για να απωθηθούν τα ήδη υπάρχοντα φίδια. Σε δεύτερο χρόνο πραγματοποιείται κλείσιμο της περιμέτρου του χώρου για την αποφυγή εισόδου νέων.

no images were found

 

Η απώθηση  πτηνών γίνεται με την τοποθέτηση απωθητικών ακίδων, ειδικού πλέγματος, συρμάτινων σπιράλ ή χορδών, συσκευές με υπερήχους ή κραυγές αρπαχτικών. Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου γίνεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και τεχνικούς μετά από μελέτη του χώρου και του προβλήματος που παρουσιάζεται.

no images were found

 

Για την  απώθηση των τυφλοπόντικων τοποθετούνται  ειδικοί ράβδοι μέσα στις στοές που κάνουν . Με αυτόν τον τρόπο αποδεσμεύεται η δραστική απωθητική ουσία αργά μέσα στην στοά, δημιουργώντας περιβάλλον που οι τυφλοπόντικες δεν ανέχονται και τους αναγκάζει να απομακρυνθούν από τον χώρο που έχει γίνει η τοποθέτηση των ράβδων. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να απομακρυνθούν όλοι οι τυφλοπόντικες

no images were found

no images were found