Απώθηση φιδιών, πουλιών και άλλων ζώων

Για την απώθηση φιδιών χρησιμοποιείται κατάλληλο απωθητικό σκεύασμα σε κοκκώδη  ή σε υγρή μορφή. Η μέθοδος εφαρμογής αποτελείται συνήθως από δύο φάσεις. Αρχικά το σκεύασμα τοποθετείται κατά θέσεις ή σε σχήμα Π περιμετρικά του χώρου που θέλουμε να προστατέψουμε για να απωθηθούν τα ήδη υπάρχοντα φίδια. Σε δεύτερο χρόνο πραγματοποιείται κλείσιμο της περιμέτρου του χώρου για την αποφυγή εισόδου νέων.

[IMAGES]

 

Η απώθηση  πτηνών γίνεται με την τοποθέτηση απωθητικών ακίδων, ειδικού πλέγματος, συρμάτινων σπιράλ ή χορδών, συσκευές με υπερήχους ή κραυγές αρπαχτικών. Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου γίνεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και τεχνικούς μετά από μελέτη του χώρου και του προβλήματος που παρουσιάζεται.

[IMAGES]

 

Για την  απώθηση των τυφλοπόντικων τοποθετούνται  ειδικοί ράβδοι μέσα στις στοές που κάνουν . Με αυτόν τον τρόπο αποδεσμεύεται η δραστική απωθητική ουσία αργά μέσα στην στοά, δημιουργώντας περιβάλλον που οι τυφλοπόντικες δεν ανέχονται και τους αναγκάζει να απομακρυνθούν από τον χώρο που έχει γίνει η τοποθέτηση των ράβδων. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να απομακρυνθούν όλοι οι τυφλοπόντικες

[IMAGES]

[IMAGES]